Днес изтича срокът, в който кметовете трябва да изготвят списък

...
 Днес изтича срокът, в който кметовете трябва да изготвят списък
Коментари Харесай

До днес кметове изготвят списъци със стопаните, умъртвили доброволно прасетата си

 Днес изтича срокът, в който кметовете би трябвало да изготвят лист със стопаните, непринудено умъртвили прасетата си поради африканската чума. Тези хора имат право да получат финансова помощ за умъртвените си животни, съобщи " Фокус ".

``
реклама

По-рано този месец от БАБХ оповестиха, че след 1 септември 2019 година ще стартира изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лева на стопаните, подхванали ограничения за разчистване и стерилизация на обектите, след непринудено асимилиране на месото от прасетата в персоналните стопанства.

Но с цел да получат компенсацията, хората би трябвало да са подали заявление, в което да подсигуряват, че са изпълнили нужните процедури по разчистване на задните си дворове. Списъците с хората, непринудено умъртвили прасетата си, би трябвало да бъдат подписани от ветеринарен доктор и да бъдат поставени на налично за всички място.

Собствениците би трябвало да заявят, че няма да отглеждат свине в стопанството си за интервал минимум от 12 месеца след последната стерилизация.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР